maanantai 10. kesäkuuta 2024

VillaRuukki - ihanaa villaa jälleen!

Satakunnan Tekstiiliopettajien pieni iskuryhmä vieraili Kullaan Leineperin VillaRuukissa sunnuntaina. Lauantaina olisi ollut kasvivärjäyksen materiaalien hakureissu sekä villamuotinäytös, mutta jälkeisempi päiväohjelma kiinnosti enemmän eli pajat. Vihdoin saatiin vettä taivaan täydeltä, mutta kaikki toiminnot paitsi hevoshuovutus oli saatu sisätiloihin. Alla kuvia näyttelystä, vällypajasta sekä hevoshuovutuksesta.
Punainen kiehkura auttoi kehittelemään ajatuksissa yhteisteosta oppilaisen eri tekniikkakokeiluista. Musta viklo (?) on niin ylväs: se on saanut ylleen perhosia. Tätä valokuvan päälle kirjontaa pitäis ehdottomasti kokeilla!
Välly-sanan merkitys täsmentyi ainakin itselleni: se on nimenomaa turkiksesta tehty peite. Ruuna Pihan Valo kiskoi huovutusvillaa tuotteiksi. Sommitelma pohjakerrosten päälle, kastelu lämpimällä saippuavedellä ja vanhan maton, lakanoiden kanssa rullalle hevosen kiskottavaksi. Mielestäni 1x olis riittäny (ja käsin loppukohdat), mutta kuulema 2x ainakin pitää työtä pyörittää hevosen vetämänä.
Tässä hevoshuovutuksesta nyt vain pari kuvaa, sillä yhteyksissä on mulla jtkn ongelmaa...